Po posiłkach często czujesz nadmierną senność, nie potrafisz oprzeć się słodyczom, a Twój poziom energii zmienia się jak w kalejdoskopie?
To znak, że warto przyjrzeć się poziomowi cukru, bo jak pokazują badania:
Aż 33% kobiet i 39% mężczyzn w Polsce cierpi z powodu zespołu metabolicznego, na który składa się m.in. wysoki poziom cukru1.
Szacuje się, że w 2025 roku liczba osób na świecie chorujących na cukrzycę osiągnie 300 milionów2.
W Polsce 35% pacjentów ma nadwagę, a 28% choruje na otyłość, które także mogą wpływać na gospodarkę cukrową organizmu3.
Pamiętaj przy tym, że nawet przy prawidłowym poziomie cukru nadal możesz odczuwać negatywne skutki jego nadmiernych wahań. Zwłaszcza po bogatych w węglowodany posiłkach.
Brzmi znajomo? To znak, że warto wesprzeć gospodarkę cukrową organizmu. Poznaj składniki, które Ci w tym pomogą!
Badania pokazują, że ekstrakt z morwy białej może skutecznie obniżać poposiłkowe poziomy glukozy (od −22,9% do −27,2%)4 i insuliny (od −14,0% do −26,3%). Składnik ten znajdziesz w BICAPS white mulberry+.
Według badań suplementacja myo- i chiro-inozytolu w stosunku 40:1 (czyli takim, jaki znajdziesz w PRENACAPS ovi) znacząco obniżyła wskaźnik HOMA-IR (p < 0.001), co wskazuje na poprawę wrażliwości na insulinę7.