Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Zobacz w przeglądarce
Paulina Piwowarek Piątek, 14 listopada 2025
Paulina Piwowarek, Redaktorka naczelna
To już ostatnie godziny, by dołączyć do grona liderów rynku spożywczego i handlowego. Rejestracja na XVIII Forum Rynku Spożywczego i Handlu trwa tylko do 14 listopada do godz. 15:00. Już 17 i 18 listopada w warszawskim hotelu Sheraton Grand spotkają się prezesi największych firm, eksperci, politycy i ekonomiści, by rozmawiać o wyzwaniach i przyszłości sektora. Dwa dni debat, raportów i inspiracji – tam trzeba być. Zapraszam!
O tym się mówi
W poniedziałek Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Ostatnie godziny rejestracji
W poniedziałek Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Ostatnie godziny rejestracji
Już 17 i 18 listopada 2025 r. w warszawskim hotelu Sheraton Grand odbędzie się XVIII Forum Rynku Spożywczego i Handlu – najważniejsze wydarzenie dla sektora spożywczego i handlowego w Polsce. To dwa dni debat, inspiracji i spotkań z liderami, którzy realnie kształtują przyszłość polskiego rynku żywności i handlu. Rejestracja jest możliwa tylko do 14 listopada do godziny 15:00.
O tym się mówi
"Węgry to pomost, Rumunia to przyszłość". Green Holding ma plan na region (WYWIAD)
"Węgry to pomost, Rumunia to przyszłość". Green Holding ma plan na region (WYWIAD)
- Europa Środkowo-Wschodnia to dla nas jeden, zintegrowany rynek, nie zbiór krajów – mówi Michał Wólczyński, CEO Green Factory CEE. Po przejęciu spółek Eisberg od Bell Food Group, Green Holding wzmacnia swoją obecność w regionie i umacnia model od pola do stołu. Jak dodaje Artur Rytel, prezes Green Holding, "Węgry to pomost, Rumunia to przyszłość”, zapowiadając kolejne etapy ekspansji i integracji w regionie.
O tym się mówi
"Praca na start" w Dino. Ekspertka wyjaśnia, dlaczego to nowy standard rekrutacji
"Praca na start" w Dino. Ekspertka wyjaśnia, dlaczego to nowy standard rekrutacji
Dino proponuje "Pracę na start" dla osób bez doświadczenia, oferując pełne wdrożenie, możliwości rozwoju, pracę w pełnym wymiarze godzin i dodatkowe benefity. O tym, czy podobne inicjatywy stają się rynkowym standardem w innych sieciach oraz dlaczego, opowiada Dorota Brajsa, HR Business Partner w FOLGA.
Superbaner
"Jej celem jest wyłącznie łatanie dziury budżetowej". Producenci o podwyżce podatku cukrowego
Napoje kawa herbata
"Jej celem jest wyłącznie łatanie dziury budżetowej". Producenci o podwyżce podatku cukrowego
Co dalej z nowelizacją ustawy o PIP? "W samym rządzie nie ma zgody w tej sprawie"
Biznes technologie
Co dalej z nowelizacją ustawy o PIP? "W samym rządzie nie ma zgody w tej sprawie"
Carrefour w ogniu zmian. Miliarder wchodzi do sieci jako udziałowiec
Handel dystrybucja
Carrefour w ogniu zmian. Miliarder wchodzi do sieci jako udziałowiec
TSUE stawia granice dla producentów. Po "wegańskich burgerach" czas na napoje bezalkoholowe
Inne
TSUE stawia granice dla producentów. Po "wegańskich burgerach" czas na napoje bezalkoholowe
Odzysk ciepła może znacznie zmniejszyć koszty energii w przemyśle spożywczym
Eurowafel stawia na innowacje. Wafle Mini w nowoczesnej odsłonie
Gigant napojów energetycznych Red Bull podejrzany o nadużycia rynkowe
Koniec wolnych wybiegów. Czy zakaz ochroni przed ptasią grypą?
Nowe przepisy UE uderzą w Shein i Temu
Kradzieże i straty w sklepach. Nowe dane ujawniają niewygodny problem
Inflacja blisko celu NBP? "Składowe wskaźnika działają stabilizująco”
"Nie ma świętych krów”. Minister Rolnictwa o kontroli w KOWR
Ministerstwo finansów pracuje nad tzw. "małpkami". Nadchodzą podwyżki cen?
Kanał Gospodarczy Kanał Gospodarczy
Dwa dni bez handlu mrożą krew w żyłach Polaków
Dwa dni bez handlu mrożą krew w żyłach Polaków Dwa dni bez handlu mrożą krew w żyłach Polaków